De Ifo-indicator kwam in mei uit op 101,5 punten, na 101,6 punten in april. Analisten verwachtten een stijging van het vertrouwen van de ondernemers van de grootste economie van de eurozone.

De Ifo-indicatr geldt als de belangrijkste vroege indicator van de Duitse economie. Het Ifo-instituut bevraagt elke maand zowat 7.000 ondernemingen uit de industrie, de handel en de bouwsector.

Duitse economie 0,2 procent gestegen in eerste kwartaal De Duitse economie kende tijdens het eerste kwartaal van 2010 een groei van 0,2 procent tegenover het kwartaal ervoor. Dat meldt het Duitse statistiekbureau vrijdag. Het bevestigt daarmee een eerdere raming.

De groei kwam er ondanks de strenge winter die de economie negatief beïnvloedde.

Voor het lopende kwartaal verwachten economen een bbp-groei van meer dan 1 procent.

De Ifo-indicator kwam in mei uit op 101,5 punten, na 101,6 punten in april. Analisten verwachtten een stijging van het vertrouwen van de ondernemers van de grootste economie van de eurozone. De Ifo-indicatr geldt als de belangrijkste vroege indicator van de Duitse economie. Het Ifo-instituut bevraagt elke maand zowat 7.000 ondernemingen uit de industrie, de handel en de bouwsector. Duitse economie 0,2 procent gestegen in eerste kwartaal De Duitse economie kende tijdens het eerste kwartaal van 2010 een groei van 0,2 procent tegenover het kwartaal ervoor. Dat meldt het Duitse statistiekbureau vrijdag. Het bevestigt daarmee een eerdere raming. De groei kwam er ondanks de strenge winter die de economie negatief beïnvloedde. Voor het lopende kwartaal verwachten economen een bbp-groei van meer dan 1 procent.