De GfK-index die het consumentenvertrouwen peilt, blijft in maart onveranderd op 8,5, net als een maand eerder. De score stemt overeen met de analistenprognoses.

Volgens de marktonderzoeker gaan Duitse consumenten er nog steeds vanuit dat de Duitse economie het herstel doorzet. GfK waarschuwt envenwel dat het consumentenvertrouwen onder druk kan komen te staan als de sancties tegen Rusland - als gevolg van de annexatie van de Krim - verder worden aangescherpt.

De vertrouwensindex is gebaseerd op een maandelijkse peiling bij een 2000-tal consumenten.

Een peiling van het Ifo-instituut in München liet dinsdag een ander beeld zien. De Ifo-index, die het ondernemersvertrouwen in Duitsland peilt, noteerde in maart voor het eerst sinds oktober 2013 een terugval. Duitse ondernemers vrezen dat de crisis in Oekraïne uitdijt naar andere regio's. (Belga/BO)

De GfK-index die het consumentenvertrouwen peilt, blijft in maart onveranderd op 8,5, net als een maand eerder. De score stemt overeen met de analistenprognoses.Volgens de marktonderzoeker gaan Duitse consumenten er nog steeds vanuit dat de Duitse economie het herstel doorzet. GfK waarschuwt envenwel dat het consumentenvertrouwen onder druk kan komen te staan als de sancties tegen Rusland - als gevolg van de annexatie van de Krim - verder worden aangescherpt. De vertrouwensindex is gebaseerd op een maandelijkse peiling bij een 2000-tal consumenten. Een peiling van het Ifo-instituut in München liet dinsdag een ander beeld zien. De Ifo-index, die het ondernemersvertrouwen in Duitsland peilt, noteerde in maart voor het eerst sinds oktober 2013 een terugval. Duitse ondernemers vrezen dat de crisis in Oekraïne uitdijt naar andere regio's. (Belga/BO)