Het Duits ondernemersvertrouwen is toegenomen in december. Dat blijkt uit cijfers die het onderzoeksinstituut Ifo donderdag naar buiten bracht.

De vertrouwensindex van Ifo steeg van 104,7 in november naar 105,5, de stand waarop economen in doorsnee rekenden. De beoordeling van de huidige economische omstandigheden wijzigde niet, maar de ondernemers zien de komende maanden met meer vertrouwen tegemoet dan in november.

Econoom Carsten Brzeski van ING zag in het cijfer een "positief einde van een teleurstellend jaar voor de Duitse economie". In het eerste kwartaal was de economische groei nog "indrukwekkend", maar in de onverwacht lange zwakke periode die daarop volgde, verloor de groeimotor van de eurozone zijn glans. Volgens Brzeski was de gemiddelde groei sinds begin 2013 0,2 procent per kwartaal. (Belga/NS)

Het Duits ondernemersvertrouwen is toegenomen in december. Dat blijkt uit cijfers die het onderzoeksinstituut Ifo donderdag naar buiten bracht. De vertrouwensindex van Ifo steeg van 104,7 in november naar 105,5, de stand waarop economen in doorsnee rekenden. De beoordeling van de huidige economische omstandigheden wijzigde niet, maar de ondernemers zien de komende maanden met meer vertrouwen tegemoet dan in november. Econoom Carsten Brzeski van ING zag in het cijfer een "positief einde van een teleurstellend jaar voor de Duitse economie". In het eerste kwartaal was de economische groei nog "indrukwekkend", maar in de onverwacht lange zwakke periode die daarop volgde, verloor de groeimotor van de eurozone zijn glans. Volgens Brzeski was de gemiddelde groei sinds begin 2013 0,2 procent per kwartaal. (Belga/NS)