De toename op maandbasis is de grootste sinds 1990, toen het Duitse onderzoeksinstituut Institut für Wirtschaftsforschung (Ifo) de vertrouwensindex voor de eerste maal berekende voor het herenigde Duitsland. Analisten hadden een daling verwacht.

De vrijdag vrijgegeven Ifo-index kwam in juli uit op 106,2, het hoogste peil sinds juli 2007. In juni noteerde de index op 101,8. Eenenveertig analisten gepolst door het financiële persagentschap Bloomberg hadden een daling tot 101,5 vooropgesteld.

De gunstige Ifo-index is het laatste macro-economische cijfer dat suggereert dat het economisch herstel in Europa vlotter verloopt dan verwacht.

Voor de index werden 7.000 bedrijfstoplui bevraagd. De index wordt beschouwd als een belangrijke graadmeter voor de Duitse economie.

De subindex voor de verwachtingen kwam uit op 105,5 of drie punten hoger dan de maand voordien. De subindex voor de huidige economische omstandigheden steeg van 101,2 tot 106,8.

De toename op maandbasis is de grootste sinds 1990, toen het Duitse onderzoeksinstituut Institut für Wirtschaftsforschung (Ifo) de vertrouwensindex voor de eerste maal berekende voor het herenigde Duitsland. Analisten hadden een daling verwacht. De vrijdag vrijgegeven Ifo-index kwam in juli uit op 106,2, het hoogste peil sinds juli 2007. In juni noteerde de index op 101,8. Eenenveertig analisten gepolst door het financiële persagentschap Bloomberg hadden een daling tot 101,5 vooropgesteld. De gunstige Ifo-index is het laatste macro-economische cijfer dat suggereert dat het economisch herstel in Europa vlotter verloopt dan verwacht. Voor de index werden 7.000 bedrijfstoplui bevraagd. De index wordt beschouwd als een belangrijke graadmeter voor de Duitse economie. De subindex voor de verwachtingen kwam uit op 105,5 of drie punten hoger dan de maand voordien. De subindex voor de huidige economische omstandigheden steeg van 101,2 tot 106,8.