De ZEW-index, die het investeerdersvertrouwen in Duitsland peilt, stijgt in december met 1,4 punten van -55,2 punten tot -53,8 punten. Dat is beter dan de -55,8 punten waarop de analisten hadden gerekend.

Ondanks de lichte heropleving blijft het vertrouwen van de Duitse investeerders laag. Een cijfer onder de nul wijst er in ieder geval op dat de prognoses voor de economie van de grootste economie van Europa de komende zes maanden zullen verzwakken. Volgens ZEW-voorzitter Wolfgang Franz zijn de prognoses in december licht opwaarts bijgesteld als gevolg van de laatste Europese top.

'De vooruitzichten voor het bedrijfsleven zien er al bij al nog zo slecht niet uit,' verklaarde Thilo Heidrich, econoom bij Deutsche Postbank AG aan het persagentschap Bloomberg. Volgens Eidrich geeft de eurocrisis een vertekend beeld van de economische toestand waarin Duitsland zich bevindt. 'We verwachten in Duitsland geen diepe recessie, wat het lichte herstel van het ondernemersvertrouwen verklaart,' aldus Heidrich.

Het Duits Instituut voor Economisch Onderzoek (DIW) maakte op 30 november bekend dat Duitsland allicht in een 'technische recessie' terechtkomt, al zou de krimp minder aanzienlijk zijn dan in 2008. (Bloomberg/BO)

De ZEW-index, die het investeerdersvertrouwen in Duitsland peilt, stijgt in december met 1,4 punten van -55,2 punten tot -53,8 punten. Dat is beter dan de -55,8 punten waarop de analisten hadden gerekend. Ondanks de lichte heropleving blijft het vertrouwen van de Duitse investeerders laag. Een cijfer onder de nul wijst er in ieder geval op dat de prognoses voor de economie van de grootste economie van Europa de komende zes maanden zullen verzwakken. Volgens ZEW-voorzitter Wolfgang Franz zijn de prognoses in december licht opwaarts bijgesteld als gevolg van de laatste Europese top. 'De vooruitzichten voor het bedrijfsleven zien er al bij al nog zo slecht niet uit,' verklaarde Thilo Heidrich, econoom bij Deutsche Postbank AG aan het persagentschap Bloomberg. Volgens Eidrich geeft de eurocrisis een vertekend beeld van de economische toestand waarin Duitsland zich bevindt. 'We verwachten in Duitsland geen diepe recessie, wat het lichte herstel van het ondernemersvertrouwen verklaart,' aldus Heidrich. Het Duits Instituut voor Economisch Onderzoek (DIW) maakte op 30 november bekend dat Duitsland allicht in een 'technische recessie' terechtkomt, al zou de krimp minder aanzienlijk zijn dan in 2008. (Bloomberg/BO)