Er zijn drie goede redenen om te beleggen in Japanse aandelen. De beste manier is dat te doen via gediversifieerde beleggingsfondsen. Je kan kiezen tussen aandelenfondsen die in kleine, middelgrote of grote Japanse bedrijven beleggen, en die zich al of niet indekken tegen wisselkoersschommelingen.

1. Parvest Equity Japan Small Cap Classic Capitalisation

ISIN-code: LU0069970746

Dit Parvest-fonds, dat belegt in kleine en middelgrote Japanse bedrijven, kan bogen op een indrukwekkend parcours. De voorbije vijf jaar realiseerde het een jaarlijks rendement van 16 procent, en staat dit jaar opnieuw op 16 procent winst. Het fonds wordt sinds 1996 door dezelfde fondsbeheerder beheerd. De focus ligt op kleine bedrijven die snel groeien. Er is ook een compartiment beschikbaar dat zich indekt tegen het wisselkoersrisico.

2. Aberdeen Global - Japanse Equity

ISIN-code: LU0011963672

Dit Aberdeen-fonds concentreert zich op grote bedrijven en beschikt eveneens over een compartiment dat zich indekt tegen yen-fluctuaties. Ondanks het feit dat het fonds zich concentreert op een beperkt aantal aandelen is het minder volatiel dan zijn referentie-index. Het beheerteam werd vervangen in 2011 en boekte sindsdien 2 procent meer rendement dan de andere fondsen in zijn categorie.

3. Pictet Japanese Equity Opportunities

ISIN-code: LU0255979584

Onze derde aanbeveling is een Pictet-fonds dat aandelen short. Via een risicoanalyse proberen de beheerders te achterhalen welke aandelen zullen dalen.

Frédéric Dineur

Er zijn drie goede redenen om te beleggen in Japanse aandelen. De beste manier is dat te doen via gediversifieerde beleggingsfondsen. Je kan kiezen tussen aandelenfondsen die in kleine, middelgrote of grote Japanse bedrijven beleggen, en die zich al of niet indekken tegen wisselkoersschommelingen.ISIN-code: LU0069970746Dit Parvest-fonds, dat belegt in kleine en middelgrote Japanse bedrijven, kan bogen op een indrukwekkend parcours. De voorbije vijf jaar realiseerde het een jaarlijks rendement van 16 procent, en staat dit jaar opnieuw op 16 procent winst. Het fonds wordt sinds 1996 door dezelfde fondsbeheerder beheerd. De focus ligt op kleine bedrijven die snel groeien. Er is ook een compartiment beschikbaar dat zich indekt tegen het wisselkoersrisico.ISIN-code: LU0011963672Dit Aberdeen-fonds concentreert zich op grote bedrijven en beschikt eveneens over een compartiment dat zich indekt tegen yen-fluctuaties. Ondanks het feit dat het fonds zich concentreert op een beperkt aantal aandelen is het minder volatiel dan zijn referentie-index. Het beheerteam werd vervangen in 2011 en boekte sindsdien 2 procent meer rendement dan de andere fondsen in zijn categorie.ISIN-code: LU0255979584Onze derde aanbeveling is een Pictet-fonds dat aandelen short. Via een risicoanalyse proberen de beheerders te achterhalen welke aandelen zullen dalen.Frédéric Dineur