De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft de rente op een laag peil. Dat zal nog een tijd zo blijven, blijkt uit een mededeling bij het rentebesluit.

ECB-voorzitter Mario Draghi heeft donderdag, in een toelichting bij het rentebesluit, beklemtoond dat de rente nog voor een lange periode laag zal blijven. Die bekendmaking stuwt de aandelen hoger en de rente op overheidspapier lager.

De Europese Centrale Bank liet de rente deze maand onveranderd op 0,5 procent, het laagste peil ooit. Sinds de vorige ECB-bijeenkomst in juni is de langetermijnrente op overheidspapier weer beginnen te stijgen, vooral voor perifere landen zoals Portugal of Italië.

"De raad van gouverneurs verwacht dat de belangrijkste rentevoet van de ECB op het huidige lage peil, of zelfs lager, zal blijven voor een lange periode", verklaarde de ECB-voorzitter op een persconferentie in Frankfurt. "De risico's voor de eurozone blijven neerwaarts gericht. Ons monetair beleid zal hier dus rekening mee houden, zo lang als nodig is", luidde het. (Belga/BO)

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft de rente op een laag peil. Dat zal nog een tijd zo blijven, blijkt uit een mededeling bij het rentebesluit. ECB-voorzitter Mario Draghi heeft donderdag, in een toelichting bij het rentebesluit, beklemtoond dat de rente nog voor een lange periode laag zal blijven. Die bekendmaking stuwt de aandelen hoger en de rente op overheidspapier lager. De Europese Centrale Bank liet de rente deze maand onveranderd op 0,5 procent, het laagste peil ooit. Sinds de vorige ECB-bijeenkomst in juni is de langetermijnrente op overheidspapier weer beginnen te stijgen, vooral voor perifere landen zoals Portugal of Italië. "De raad van gouverneurs verwacht dat de belangrijkste rentevoet van de ECB op het huidige lage peil, of zelfs lager, zal blijven voor een lange periode", verklaarde de ECB-voorzitter op een persconferentie in Frankfurt. "De risico's voor de eurozone blijven neerwaarts gericht. Ons monetair beleid zal hier dus rekening mee houden, zo lang als nodig is", luidde het. (Belga/BO)