De prijs voor een liter diesel klimt hoger, blijkt uit een bekendmaking van de federale overheidsdienst Economie.

De prijs voor een liter diesel aan de pomp kost vanaf dinsdag 7 mei maximaal 1,4460 euro per liter. Dat is een stijging met 2,5 eurocent per liter.

De prijsstijging is een gevolg van het duurder worden van de olieproducten op de internationale markten, luidt het bij de federale overheidsdienst.

Voor een liter benzine van het type 95 wordt op dit moment maximaal 1,641 euro betaald. Voor het type 98 bedraagt de maximumprijs 1,707 euro per liter. (BO)

De prijs voor een liter diesel klimt hoger, blijkt uit een bekendmaking van de federale overheidsdienst Economie.De prijs voor een liter diesel aan de pomp kost vanaf dinsdag 7 mei maximaal 1,4460 euro per liter. Dat is een stijging met 2,5 eurocent per liter. De prijsstijging is een gevolg van het duurder worden van de olieproducten op de internationale markten, luidt het bij de federale overheidsdienst.Voor een liter benzine van het type 95 wordt op dit moment maximaal 1,641 euro betaald. Voor het type 98 bedraagt de maximumprijs 1,707 euro per liter. (BO)