Diesel en stookolie worden iets goedkoper

© belga

Wie diesel tankt, betaalt vanaf woensdag iets minder aan de pomp. Ook de maximumprijzen voor stookolie dalen, meldt de FOD Economie dinsdag.

Voor een liter diesel wordt vanaf woensdag maximum 1,456 euro (-0,7 eurocent) betaald.

Voor stookolie dalen de maximumprijzen tot 0,8821 euro per liter (-1,42 eurocent) voor bestellingen van minder dan 2.000 liter, en tot 0,8569 euro per liter (-1,41 eurocent) voor bestellingen van meer dan 2.000 liter. Aan de pomp wordt voor stookolie tot 0,9740 euro per liter (-1,4 eurocent) betaald.

LPG tanken wordt vanaf woensdag duurder tot maximaal 0,7010 euro per liter (+0,9 eurocent). De prijsveranderingen zijn opnieuw het gevolg van de schommelingen van de olieprijzen op de internationale markten, luidt het bij de FOD.

In een reactie op de prijsverlaging voor diesel noemt automobilistenvereniging Touring de geplande accijnsverhoging “pervers”. “Nu de basisprijs van diesel morgen eindelijk weer wat daalt, verhoogt de regering de accijnzen om de lagere btw-inkomsten te compenseren,” aldus Touring. Volgens de automobilistenvereniging blijven de brandstofprijzen in België de 6de hoogste van de Europese lidstaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content