De opbrengsten daalden met 23,6 pct tot 1,127 miljard euro, zo deelde Dexia woensdag mee. De dalingen hebben te maken met het herstructureringsplan van de groep.

De winstdaling was verwacht, maar de kwartaalwinst valt toch lager uit dan de 88,5 miljoen euro waar analisten gepolst door het financiële agentschap Bloomberg vanuit gingen. De opbrengsten van het eerste kwartaal kwamen uit op 1,127 miljard euro, tegenover 1,475 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens Pierre Mariani, de gedelegeerd bestuurder van Dexia, wordt het nettoresultaat over het eerste kwartaal "gekenmerkt door de versnelde hervorming van de groep, maar getuigt het eveneens van een stevige commerciële activiteit". Zo steeg het resultaat voor belastingen van de commerciële metiers met 36 procent tegenover het eerste kwartaal van 2010, vooral dankzij de activiteiten Retail and Commercial Banking, Verzekeringen en Investor Service, luidt het in een persbericht.

Wat het bankieren betreft, lieten België en Luxemburg een stevige groei optekenen van hun uitstaande kredieten en deposito's, aldus nog Dexia. Over het hervormingsplan zegt Dexia dat eind april ongeveer drie vierde van de doelstelling van de verkoop van activa (80 miljard euro) tegen 2014 verwezenlijkt was. (Belga)

De opbrengsten daalden met 23,6 pct tot 1,127 miljard euro, zo deelde Dexia woensdag mee. De dalingen hebben te maken met het herstructureringsplan van de groep. De winstdaling was verwacht, maar de kwartaalwinst valt toch lager uit dan de 88,5 miljoen euro waar analisten gepolst door het financiële agentschap Bloomberg vanuit gingen. De opbrengsten van het eerste kwartaal kwamen uit op 1,127 miljard euro, tegenover 1,475 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Volgens Pierre Mariani, de gedelegeerd bestuurder van Dexia, wordt het nettoresultaat over het eerste kwartaal "gekenmerkt door de versnelde hervorming van de groep, maar getuigt het eveneens van een stevige commerciële activiteit". Zo steeg het resultaat voor belastingen van de commerciële metiers met 36 procent tegenover het eerste kwartaal van 2010, vooral dankzij de activiteiten Retail and Commercial Banking, Verzekeringen en Investor Service, luidt het in een persbericht. Wat het bankieren betreft, lieten België en Luxemburg een stevige groei optekenen van hun uitstaande kredieten en deposito's, aldus nog Dexia. Over het hervormingsplan zegt Dexia dat eind april ongeveer drie vierde van de doelstelling van de verkoop van activa (80 miljard euro) tegen 2014 verwezenlijkt was. (Belga)