Op de beurs van Frankfurt heeft de sterindex Dax maandag voor het eerst de kaap van 12.000 punten gerond tot 12.001,98 punten.

De nieuwe recordwaarde komt er na weken van aanhoudende koersstijgingen op de Duitse beurs, aangevuurd door het beleid van de Europese Centrale Bank om miljarden euro's in de Europese economie te pompen.

Europese aandelen klimmen al zes weken op rij hoger als gevolg van de bazooka die de Europese Centrale Bank (ECB) heeft gelanceerd. De Europese Centrale Bank kondigde eind januari een opkoopprogramma voor staatsobligaties aan voor een bedrag van 60 miljard euro per maand.

Niet enkel de bazooka doet zijn werk op de beursvloer, ook de koersval van de euro blijft niet zonder gevolgen. Door de lage koers van de euro worden Duitse producten namelijk goedkoper in het buitenland, wat exportbedrijven ten goede komt. (DPA/BO)

Op de beurs van Frankfurt heeft de sterindex Dax maandag voor het eerst de kaap van 12.000 punten gerond tot 12.001,98 punten. De nieuwe recordwaarde komt er na weken van aanhoudende koersstijgingen op de Duitse beurs, aangevuurd door het beleid van de Europese Centrale Bank om miljarden euro's in de Europese economie te pompen. Europese aandelen klimmen al zes weken op rij hoger als gevolg van de bazooka die de Europese Centrale Bank (ECB) heeft gelanceerd. De Europese Centrale Bank kondigde eind januari een opkoopprogramma voor staatsobligaties aan voor een bedrag van 60 miljard euro per maand.Niet enkel de bazooka doet zijn werk op de beursvloer, ook de koersval van de euro blijft niet zonder gevolgen. Door de lage koers van de euro worden Duitse producten namelijk goedkoper in het buitenland, wat exportbedrijven ten goede komt. (DPA/BO)