De onderneming van Bruno, Saskia en Angelique Van Gils verkoopt op maat gemaakte kostuums in haar winkels in Brussel en Antwerpen. De aandelen blijven wel in handen van de drie zaakvoerders en hun familie.

"Deze lening helpt ons ook een heel eind op weg voor de opening van onze winkel in Gent dit jaar", vertelt Angelique Van Gils, commercieel zaakvoerder. "Een winkel opzetten kost ons gemiddeld 150.000 euro, onder andere omdat we kiezen voor B- of C-locaties. Zo drukken we de kosten en kunnen we mensen op onverwachte plaatsen verrassen." Het doel is dat elke winkel 1 miljoen euro omzet draait. "Daar waren we in 2009 goed voor op weg. We zijn sinds vorig jaar ook winstgevend", zegt Van Gils.

De neef en nichten Van Gils richtten Café Costume op in 2006 en hopen volgend jaar een winkel in het buitenland te openen. "Een winkel in Parijs is niet te betalen. Zo'n investering kan onze rendabiliteit in het gedrang brengen", beseft ontwerper en creatief zaakvoerder Bruno Van Gils. "We kijken daarom eerder naar een stad als Berlijn of Stockholm." Voor de internationale expansie zoekt Café Costume wel een partner die de buitenlandse markt goed kent. "De lijntjes zijn uitgegooid en hier en daar bijt de vis. Wij moeten nu nakijken wie de partijen die bijten precies zijn. Of we ons er goed bij voelen", zegt Bruno Van Gils.

De ambitieuze toekomstplannen doen vermoeden dat Café Costume niet erg veel last van de crisis ondervindt. "Klanten die vroeger voor een duurder merk kozen, komen nu bij ons langs", legt Angelique Van Gils uit. Haar neef vult aan. "We moeten soms wel compromissen sluiten als het over de creatie zelf gaat. We kunnen geen losbollen meer zijn, maar moeten commerciëler denken. We voeren dus het typische gevecht tussen CEO en financieel directeur, maar als beiden erachter staan, is een idee vaak goud waard."

De onderneming van Bruno, Saskia en Angelique Van Gils verkoopt op maat gemaakte kostuums in haar winkels in Brussel en Antwerpen. De aandelen blijven wel in handen van de drie zaakvoerders en hun familie. "Deze lening helpt ons ook een heel eind op weg voor de opening van onze winkel in Gent dit jaar", vertelt Angelique Van Gils, commercieel zaakvoerder. "Een winkel opzetten kost ons gemiddeld 150.000 euro, onder andere omdat we kiezen voor B- of C-locaties. Zo drukken we de kosten en kunnen we mensen op onverwachte plaatsen verrassen." Het doel is dat elke winkel 1 miljoen euro omzet draait. "Daar waren we in 2009 goed voor op weg. We zijn sinds vorig jaar ook winstgevend", zegt Van Gils. De neef en nichten Van Gils richtten Café Costume op in 2006 en hopen volgend jaar een winkel in het buitenland te openen. "Een winkel in Parijs is niet te betalen. Zo'n investering kan onze rendabiliteit in het gedrang brengen", beseft ontwerper en creatief zaakvoerder Bruno Van Gils. "We kijken daarom eerder naar een stad als Berlijn of Stockholm." Voor de internationale expansie zoekt Café Costume wel een partner die de buitenlandse markt goed kent. "De lijntjes zijn uitgegooid en hier en daar bijt de vis. Wij moeten nu nakijken wie de partijen die bijten precies zijn. Of we ons er goed bij voelen", zegt Bruno Van Gils. De ambitieuze toekomstplannen doen vermoeden dat Café Costume niet erg veel last van de crisis ondervindt. "Klanten die vroeger voor een duurder merk kozen, komen nu bij ons langs", legt Angelique Van Gils uit. Haar neef vult aan. "We moeten soms wel compromissen sluiten als het over de creatie zelf gaat. We kunnen geen losbollen meer zijn, maar moeten commerciëler denken. We voeren dus het typische gevecht tussen CEO en financieel directeur, maar als beiden erachter staan, is een idee vaak goud waard."