Ondanks de diepe economische crisis en aanhoudende hevige protesten van de bevolking tegen de strenge besparingsmaatregelen, maakt de Griekse regering maar liefst 28,9 miljoen euro vrij voor het ondersteunen van de bouw van een racecircuit in Xalandritsa, nabij de haven van Patras.

Athene financiert zowat een derde van het bouwproject, dat in totaal 94 miljoen euro kost.

Banen en toerisme
De Griekse regering had in mei groen licht gegeven voor de subsidie. Volgens de overheid zal het project voor banen zorgen en toeristen aantrekken.

Het circuit zal Formule 1-wedstrijden kunnen ontvangen, maar ook motor- en kartwedstrijden. De bouw zou drie jaar duren.
Weerstand
Er wordt al jaren gediscussieerd over het circuit, dat op weerstand stuit van omwonenden en milieugroeperingen.

Naast geld voor de bouw van het circuit deblokkeerde de regering ook 29,25 miljoen euro voor de bouw van een fabriek voor zonnepanelen en 15 miljoen euro voor de modernisering van een luxehotel op Kreta. (AFP/KVDA)

Ondanks de diepe economische crisis en aanhoudende hevige protesten van de bevolking tegen de strenge besparingsmaatregelen, maakt de Griekse regering maar liefst 28,9 miljoen euro vrij voor het ondersteunen van de bouw van een racecircuit in Xalandritsa, nabij de haven van Patras. Athene financiert zowat een derde van het bouwproject, dat in totaal 94 miljoen euro kost. Banen en toerisme De Griekse regering had in mei groen licht gegeven voor de subsidie. Volgens de overheid zal het project voor banen zorgen en toeristen aantrekken. Het circuit zal Formule 1-wedstrijden kunnen ontvangen, maar ook motor- en kartwedstrijden. De bouw zou drie jaar duren. Weerstand Er wordt al jaren gediscussieerd over het circuit, dat op weerstand stuit van omwonenden en milieugroeperingen. Naast geld voor de bouw van het circuit deblokkeerde de regering ook 29,25 miljoen euro voor de bouw van een fabriek voor zonnepanelen en 15 miljoen euro voor de modernisering van een luxehotel op Kreta. (AFP/KVDA)