De Michigan-index, die het consumentenvertrouwen meet, zakt in april naar 69,5. In maart klokte de index nog af op 73,6. Een team van 69 analisten gepolst door Bloomberg hield rekening met een stijging tot 75.

De daling op maandbasis is de grootste sinds juli 2009. Volgens economen heeft het afnemend vertrouwen van de Amerikaanse consument te maken met de dreigende werkloosheidsgraad van 9,7 procent, ondanks het herstel op de aandelenmarkten.

Het consumentenvertrouwen is een belangrijke waardemeter voor de VS, omdat gezinsconsumptie goed is voor 70 procent van de Amerikaanse economie.

De Michigan-index, die het consumentenvertrouwen meet, zakt in april naar 69,5. In maart klokte de index nog af op 73,6. Een team van 69 analisten gepolst door Bloomberg hield rekening met een stijging tot 75.De daling op maandbasis is de grootste sinds juli 2009. Volgens economen heeft het afnemend vertrouwen van de Amerikaanse consument te maken met de dreigende werkloosheidsgraad van 9,7 procent, ondanks het herstel op de aandelenmarkten.Het consumentenvertrouwen is een belangrijke waardemeter voor de VS, omdat gezinsconsumptie goed is voor 70 procent van de Amerikaanse economie.