In april daalde de index tot 81,7 punten. Deze maand steeg de index weer tot 83 punten. In maart klokte de index hoger af op 83,9 punten.

De toename in mei is te danken aan de positievere inschatting van de arbeidsmarkt. Ook de verwachtingen op korte termijn met betrekking tot jobs en de persoonlijke financiën noteerden iets hoger, aldus Lynn Franco, econoom bij Conference Board.

Het percentage Amerikanen dat verwacht dat hun inkomen de komende zes maanden stijgt, klom tot 18,3 procent tegenover 16,8 procent een maand eerder.

De cijfers van dinsdag laten een ander beeld zien dan die andere indicator van het consumentenvertrouwen, de zogenaamde Michigan-index. Die laatste viel onverwacht terug van 84,1 in april tot 81,8 een maand later. (Bloomberg/BO)

In april daalde de index tot 81,7 punten. Deze maand steeg de index weer tot 83 punten. In maart klokte de index hoger af op 83,9 punten. De toename in mei is te danken aan de positievere inschatting van de arbeidsmarkt. Ook de verwachtingen op korte termijn met betrekking tot jobs en de persoonlijke financiën noteerden iets hoger, aldus Lynn Franco, econoom bij Conference Board. Het percentage Amerikanen dat verwacht dat hun inkomen de komende zes maanden stijgt, klom tot 18,3 procent tegenover 16,8 procent een maand eerder.De cijfers van dinsdag laten een ander beeld zien dan die andere indicator van het consumentenvertrouwen, de zogenaamde Michigan-index. Die laatste viel onverwacht terug van 84,1 in april tot 81,8 een maand later. (Bloomberg/BO)