De indicator staat nu op -3, een niveau dat niet meer bereikt werd sinds juni 2011. In april bleef de indicator hangen op -6, dezelfde score als in maart. In februari klokte de indicator af op -5, in januari op -9.

De macro-economische vooruitzichten zijn in mei beduidend verbeterd. De consumenten schatten volgens de Nationale Bank de algemene economische situatie voor de volgende maanden duidelijk rooskleuriger in. Tegelijk is hun vrees voor een toename van de werkloosheid aanzienlijk teruggelopen.

Wat hun persoonlijke situatie betreft, zijn de verwachtingen van de gezinnen aangaande hun toekomstige financiële situatie ongewijzigd gebleven. Hun spaarmogelijkheden zien ze niettemin in de komende twaalf maanden toenemen.

Het is niet uitzonderlijk dat het consumentenvertrouwen negatief blijft. Pas als evenveel mensen positief als negatief zijn, dan staat de indicator op nul. Zelfs bij economische groei kan de indicator negatief zijn. Dat wil zeggen dat de meerderheid van de consumenten terughoudend blijft.

(Belga/NS)

De indicator staat nu op -3, een niveau dat niet meer bereikt werd sinds juni 2011. In april bleef de indicator hangen op -6, dezelfde score als in maart. In februari klokte de indicator af op -5, in januari op -9. De macro-economische vooruitzichten zijn in mei beduidend verbeterd. De consumenten schatten volgens de Nationale Bank de algemene economische situatie voor de volgende maanden duidelijk rooskleuriger in. Tegelijk is hun vrees voor een toename van de werkloosheid aanzienlijk teruggelopen. Wat hun persoonlijke situatie betreft, zijn de verwachtingen van de gezinnen aangaande hun toekomstige financiële situatie ongewijzigd gebleven. Hun spaarmogelijkheden zien ze niettemin in de komende twaalf maanden toenemen.Het is niet uitzonderlijk dat het consumentenvertrouwen negatief blijft. Pas als evenveel mensen positief als negatief zijn, dan staat de indicator op nul. Zelfs bij economische groei kan de indicator negatief zijn. Dat wil zeggen dat de meerderheid van de consumenten terughoudend blijft. (Belga/NS)