De indicator die het consumentenvertrouwen meet, staat in mei net als in februari op 1. In april klokte de indicator af op -1 en in maart op -2. In mei 2010 werd nog -13 opgetekend. Het vertrouwen van de Belgische consument zakte in december 2008 tot een dieptepunt van -25.

De consumenten tonen zich in mei 2011 optimistischer over de toekomstige economische ontwikkelingen in ons land. Ook de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt worden - na een lichte aarzeling in april - gunstiger ingeschat.

Wat de verwachtingen of prognoses van de gezinnen over hun persoonlijke financiële situatie betreft, is er een lichte verbetering merkbaar. De Belgische consument rekent er deze maand evenwel niet op het spaarvermogen uit te breiden.

Om de barometer samen te stellen, polst de Nationale Bank van België maandelijks bij 1.500 consumenten naar hun verwachtingen over de economie en hun spaarintenties.

De indicator die het consumentenvertrouwen meet, staat in mei net als in februari op 1. In april klokte de indicator af op -1 en in maart op -2. In mei 2010 werd nog -13 opgetekend. Het vertrouwen van de Belgische consument zakte in december 2008 tot een dieptepunt van -25.De consumenten tonen zich in mei 2011 optimistischer over de toekomstige economische ontwikkelingen in ons land. Ook de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt worden - na een lichte aarzeling in april - gunstiger ingeschat.Wat de verwachtingen of prognoses van de gezinnen over hun persoonlijke financiële situatie betreft, is er een lichte verbetering merkbaar. De Belgische consument rekent er deze maand evenwel niet op het spaarvermogen uit te breiden.Om de barometer samen te stellen, polst de Nationale Bank van België maandelijks bij 1.500 consumenten naar hun verwachtingen over de economie en hun spaarintenties.