De index van The Conference Board, een privé-instituut dat het consumentenvertrouwen in de VS meet, nam in juli toe tot 65,9 punten tegenover een herziene 62,7 in juni. Economen hielden rekening met een terugval tot 61,5.

Ondanks de lichte opleving van het consumentenvertrouwen staat de index nog steeds op een laag niveau, aldus Lynn Franco, directeur van The Conference Board Consumer Research Center.

De index laat trouwens een tweedeling in het consumentengedrag zien. Enerzijds neemt het vertrouwen in de economie op korte termijn toe, maar anderzijds maakt de Amerikaanse consument zich meer zorgen over zijn financiën. Franco verwacht - rekening houdend met de huidige economische malaise en een sputterende arbeidsmarkt - de komende maanden niet meteen verandering in die visie.

De Amerikaanse gezinnen blijken met name bevreesd voor prijsstijgingen, gestut door een oplopende inflatie tot 5,4 procent voor de komende 12 maanden. (BO/Reuters)

De index van The Conference Board, een privé-instituut dat het consumentenvertrouwen in de VS meet, nam in juli toe tot 65,9 punten tegenover een herziene 62,7 in juni. Economen hielden rekening met een terugval tot 61,5. Ondanks de lichte opleving van het consumentenvertrouwen staat de index nog steeds op een laag niveau, aldus Lynn Franco, directeur van The Conference Board Consumer Research Center.De index laat trouwens een tweedeling in het consumentengedrag zien. Enerzijds neemt het vertrouwen in de economie op korte termijn toe, maar anderzijds maakt de Amerikaanse consument zich meer zorgen over zijn financiën. Franco verwacht - rekening houdend met de huidige economische malaise en een sputterende arbeidsmarkt - de komende maanden niet meteen verandering in die visie.De Amerikaanse gezinnen blijken met name bevreesd voor prijsstijgingen, gestut door een oplopende inflatie tot 5,4 procent voor de komende 12 maanden. (BO/Reuters)