De NBB-indicator van het consumentenvertrouwen, die peilt naar de stemming over de toekomstige economische situatie, daalt in juli tot -13. Het is geleden van februari dat de indicator nog positief noteerde.

Na een forse daling tot -16 in maart waren de consumenten wel maand na maand positiever gestemd. In juni stond de indicator nog op -11.

De verwachtingen over de werkloosheid voor de volgende twaalf maanden is ongewijzigd gebleven (12). Ondanks de minder rooskleurige verwachtingen op macro-economisch gebied blijven de beoordelingen van de gezinnen over hun persoonlijke situatie relatief stabiel (van -8 tot -7). Zij verwachten de komende twaalf maanden een lichte vooruitgang van hun financiële situatie. Toch geven ze aan dat ze waarschijnlijk minder zullen sparen (van +7 tot + 8).

NBB
© NBB
De NBB-indicator van het consumentenvertrouwen, die peilt naar de stemming over de toekomstige economische situatie, daalt in juli tot -13. Het is geleden van februari dat de indicator nog positief noteerde. Na een forse daling tot -16 in maart waren de consumenten wel maand na maand positiever gestemd. In juni stond de indicator nog op -11. De verwachtingen over de werkloosheid voor de volgende twaalf maanden is ongewijzigd gebleven (12). Ondanks de minder rooskleurige verwachtingen op macro-economisch gebied blijven de beoordelingen van de gezinnen over hun persoonlijke situatie relatief stabiel (van -8 tot -7). Zij verwachten de komende twaalf maanden een lichte vooruitgang van hun financiële situatie. Toch geven ze aan dat ze waarschijnlijk minder zullen sparen (van +7 tot + 8).