China zag de uitvoer in juli met slechts 1 procent stijgen tegenover dezelfde maand vorig jaar. In juni werd nog een toename van 11,3 procent op jaarbasis opgetekend. De cijfers vallen fors lager uit dan de prognoses van de analisten, die rekening hielden met een groei van 8 procent.

China zet in juli de slechtste prestatie neer sinds 2009. De invoer steeg in juli met 4,7 procent, tegenover 6,3 procent in juni. Ook het invoercijfer ligt onder de verwachtingen.

De tegenvallende cijfers wijzen op een afkoeling van de wereldwijde economische groei. De kans neemt toe dat de Chinese overheid stimulusmaatregelen zal lanceren om de economie aan te zwengelen. China is na de VS de grootste economie ter wereld.(Belga/BO)

China zag de uitvoer in juli met slechts 1 procent stijgen tegenover dezelfde maand vorig jaar. In juni werd nog een toename van 11,3 procent op jaarbasis opgetekend. De cijfers vallen fors lager uit dan de prognoses van de analisten, die rekening hielden met een groei van 8 procent.China zet in juli de slechtste prestatie neer sinds 2009. De invoer steeg in juli met 4,7 procent, tegenover 6,3 procent in juni. Ook het invoercijfer ligt onder de verwachtingen.De tegenvallende cijfers wijzen op een afkoeling van de wereldwijde economische groei. De kans neemt toe dat de Chinese overheid stimulusmaatregelen zal lanceren om de economie aan te zwengelen. China is na de VS de grootste economie ter wereld.(Belga/BO)