De Chinese consumptie-index steeg in april 2011 met 5,3 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2010. In maart piekte het inflatiecijfer nog op 5,4 procent. Voor april hielden analisten rekening met een toename met 5,2 procent.

De hogere inflatie is in de eerste plaats het gevolg van de voedingsprijzen die in april met 11,5 procent toenamen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Ook de index van producentenprijzen steeg in april verder met 6,8 procent, na 7,3 procent in maart.

De Chinese regering streeft voor 2011 een inflatiecijfer van 4 procent na. Yu Yongding, voormalig adviseur van Chinese centrale bank, verklaarde in een interview met het persagentschap Bloomberg dat de inflatie dit jaar hoog maar 'onder controle blijft'. Volgens Yu is het voor de regering een moeilijke opdracht om de inflatie op 4 procent te krijgen, maar blijft een cijfer onder de 5 procent binnen de mogelijkheden.

De Chinese consumptie-index steeg in april 2011 met 5,3 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2010. In maart piekte het inflatiecijfer nog op 5,4 procent. Voor april hielden analisten rekening met een toename met 5,2 procent.De hogere inflatie is in de eerste plaats het gevolg van de voedingsprijzen die in april met 11,5 procent toenamen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Ook de index van producentenprijzen steeg in april verder met 6,8 procent, na 7,3 procent in maart. De Chinese regering streeft voor 2011 een inflatiecijfer van 4 procent na. Yu Yongding, voormalig adviseur van Chinese centrale bank, verklaarde in een interview met het persagentschap Bloomberg dat de inflatie dit jaar hoog maar 'onder controle blijft'. Volgens Yu is het voor de regering een moeilijke opdracht om de inflatie op 4 procent te krijgen, maar blijft een cijfer onder de 5 procent binnen de mogelijkheden.