China noteerde in het eerste kwartaal de laagste groei in zes kwartalen. In het laatste kwartaal van vorig jaar noteerde China nog een toename van het bbp met 7,4 procent.

Ondanks de groeivertraging ligt de toename van het Chinese bbp in het eerste kwartaal toch iets boven de analistenprognoses van 7,3 procent.

De tragere groei van de Chinese economie is onder meer een gevolg van het aan banden leggen van de kredietverlening om oververhitting van de vastgoedmarkt te voorkomen. Daardoor is een flinke rem gezet op de bouw van nieuw vastgoed en de woningverkoop.

Ook de maatregelen die de overheid neemt om milieuvervuiling aan te pakken, zorgen voor een vertragend effect.

De Chinese overheid mikt voor 2014 op een economische groei van 7,5 procent. Vorig jaar ging de Chinese economie met 7,7 procent vooruit. (Belga/BO)

China noteerde in het eerste kwartaal de laagste groei in zes kwartalen. In het laatste kwartaal van vorig jaar noteerde China nog een toename van het bbp met 7,4 procent.Ondanks de groeivertraging ligt de toename van het Chinese bbp in het eerste kwartaal toch iets boven de analistenprognoses van 7,3 procent. De tragere groei van de Chinese economie is onder meer een gevolg van het aan banden leggen van de kredietverlening om oververhitting van de vastgoedmarkt te voorkomen. Daardoor is een flinke rem gezet op de bouw van nieuw vastgoed en de woningverkoop. Ook de maatregelen die de overheid neemt om milieuvervuiling aan te pakken, zorgen voor een vertragend effect. De Chinese overheid mikt voor 2014 op een economische groei van 7,5 procent. Vorig jaar ging de Chinese economie met 7,7 procent vooruit. (Belga/BO)