De groei in het vierde kwartaal bedroeg 9,8 procent, tegen 9,6 procent in het derde kwartaal. Daarmee doet China beter dan verwacht. Analisten waren uitgegaan van een groei van 9,4 procent.
In het tweede en derde kwartaal was het Chinese bbp al groter dan dat van Japan, en de sterke cijfers van het vierde kwartaal wijzen erop dat Peking zijn status van tweede economie ter wereld, na die van de VS, bevestigd ziet. De Japanse bbp-cijfers worden half februari verwacht.

De inflatie kwam in 2010 uit op 3,3 procent, hoger dan de regeringsdoelstelling van 3 procent.

De groei in het vierde kwartaal bedroeg 9,8 procent, tegen 9,6 procent in het derde kwartaal. Daarmee doet China beter dan verwacht. Analisten waren uitgegaan van een groei van 9,4 procent. In het tweede en derde kwartaal was het Chinese bbp al groter dan dat van Japan, en de sterke cijfers van het vierde kwartaal wijzen erop dat Peking zijn status van tweede economie ter wereld, na die van de VS, bevestigd ziet. De Japanse bbp-cijfers worden half februari verwacht. De inflatie kwam in 2010 uit op 3,3 procent, hoger dan de regeringsdoelstelling van 3 procent.