Dat betekent dat de tweede economie ter wereld in 2013 met 7,7 procent gegroeid is tegenover 2012, meldt het nationale bureau voor de statistiek maandag. Ook in 2012 nam het Chinese bbp toe met 7,7 procent, het laagste peil sinds 1999.

Hoewel de Chinese motor lijkt te sputteren, valt de groei toch nog boven het streefdoel van 7,5 procent die de Chinese regering zelf had vooropgesteld. China geeft op dit moment voorrang aan structurele hervormingen. Daarbij geldt een toename van het bbp met 7 procent als ondergrens.

De nieuwe communistische partijleiders beslisten in november de markt en de private economie een grotere rol te laten spelen. (Belga/BO)

Dat betekent dat de tweede economie ter wereld in 2013 met 7,7 procent gegroeid is tegenover 2012, meldt het nationale bureau voor de statistiek maandag. Ook in 2012 nam het Chinese bbp toe met 7,7 procent, het laagste peil sinds 1999. Hoewel de Chinese motor lijkt te sputteren, valt de groei toch nog boven het streefdoel van 7,5 procent die de Chinese regering zelf had vooropgesteld. China geeft op dit moment voorrang aan structurele hervormingen. Daarbij geldt een toename van het bbp met 7 procent als ondergrens. De nieuwe communistische partijleiders beslisten in november de markt en de private economie een grotere rol te laten spelen. (Belga/BO)