Dat is het hoogste niveau sinds juli 2008. Dat maakte het nationaal bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

Over het geheel van het eerste kwartaal bedroeg de stijging van de consumptieprijzen, de belangrijkste graadmeter van inflatie, 5 procent, en dit ondanks een aantal beperkende monetaire maatregelen van de regering. Die vreest dat een te sterke inflatie kan uitlopen in sociale onrust.

De economische groei bleef op zowat hetzelfde niveau als in het voorgaande kwartaal (9,8 procent). In 2010 tekende China een bbp-groei van 10,3 procent op en werd de tweede grootste economie ter wereld, ten nadele van Japan.

In het eerste kwartaal stegen de industriële productie met 14,4 procent en de vastgoedinvesteringen met 25 procent. (Belga)

Dat is het hoogste niveau sinds juli 2008. Dat maakte het nationaal bureau voor de statistiek vrijdag bekend. Over het geheel van het eerste kwartaal bedroeg de stijging van de consumptieprijzen, de belangrijkste graadmeter van inflatie, 5 procent, en dit ondanks een aantal beperkende monetaire maatregelen van de regering. Die vreest dat een te sterke inflatie kan uitlopen in sociale onrust. De economische groei bleef op zowat hetzelfde niveau als in het voorgaande kwartaal (9,8 procent). In 2010 tekende China een bbp-groei van 10,3 procent op en werd de tweede grootste economie ter wereld, ten nadele van Japan. In het eerste kwartaal stegen de industriële productie met 14,4 procent en de vastgoedinvesteringen met 25 procent. (Belga)