De consumentenprijzen in China stegen met 1,8 procent in juli op jaarbasis, tegenover een toename met 2,2 procent in juni en 3 procent in mei.

De dalende inflatie is vooral een gevolg van de lagere prijzen voor varkensvlees en gevogelte, die met respectievelijk 18,7 en 6,1 procent zijn gedaald.

De Chinese economie groeide in het tweede kwartaal tegen het traagste tempo in drie jaar tijd. Het bbp nam tussen april en juni toe met 7,6 procent tegenover 8,1 procent groei in het voorafgaand kwartaal.

Gevreesd wordt dat de groei in de op een na grootste economie ter wereld verder vertraagt. Om de economie aan te zwengelen heeft de Chinese centrale bank sinds begin juni de belangrijkste rentetarieven al twee keer verlaagd.

Aangezien de inflatie onder het streefdoel van 4 procent noteert, kan de Chinese overheid zich nu richten op het nemen van stimulusmaatregelen. (BO/BBC)

De consumentenprijzen in China stegen met 1,8 procent in juli op jaarbasis, tegenover een toename met 2,2 procent in juni en 3 procent in mei. De dalende inflatie is vooral een gevolg van de lagere prijzen voor varkensvlees en gevogelte, die met respectievelijk 18,7 en 6,1 procent zijn gedaald. De Chinese economie groeide in het tweede kwartaal tegen het traagste tempo in drie jaar tijd. Het bbp nam tussen april en juni toe met 7,6 procent tegenover 8,1 procent groei in het voorafgaand kwartaal. Gevreesd wordt dat de groei in de op een na grootste economie ter wereld verder vertraagt. Om de economie aan te zwengelen heeft de Chinese centrale bank sinds begin juni de belangrijkste rentetarieven al twee keer verlaagd. Aangezien de inflatie onder het streefdoel van 4 procent noteert, kan de Chinese overheid zich nu richten op het nemen van stimulusmaatregelen. (BO/BBC)