Economisten wijten de lichte groeivertraging aan het feit dat de regering beperkende maatregelen heeft opgelegd in de vastgoedsector, om een oververhitting te vermijden.

Opvallend is de inflatie. Die bedroeg in september 3,6 procent of het hoogste cijfer in bijna twee jaar. Verwacht wordt dat de Chinese regering de yuan verder zal opwaarderen om inflatie te bestrijden. Deze kwestie komt aan bod op de G20-top in Zuid-Korea dit weekend.

Eerder deze week verhoogde de Chinese centrale bank al onverwacht de rentevoeten.

Over de eerste negen maanden groeide de Chinese economie met 10,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Economisten wijten de lichte groeivertraging aan het feit dat de regering beperkende maatregelen heeft opgelegd in de vastgoedsector, om een oververhitting te vermijden. Opvallend is de inflatie. Die bedroeg in september 3,6 procent of het hoogste cijfer in bijna twee jaar. Verwacht wordt dat de Chinese regering de yuan verder zal opwaarderen om inflatie te bestrijden. Deze kwestie komt aan bod op de G20-top in Zuid-Korea dit weekend. Eerder deze week verhoogde de Chinese centrale bank al onverwacht de rentevoeten. Over de eerste negen maanden groeide de Chinese economie met 10,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.