Bijna 3.000 volksvertegenwoordigers spraken zich maandag uit in het parlementsgebouw aan het Plein van de Hemelse Vrede in Peking.

Volgens premier Wen Jiabao worden de volgende vijf jaar "cruciaal" voor de economische transformatie van zijn land. Hij is vooral bevreesd voor sociale onrust door de toenemende ongelijkheid.

Het vijfjarenplan hoopt op een economische groei van 7 procent per jaar, wat een stuk minder is dan de 10,3 procent groei van vorig jaar. De topprioriteit van de Chinese regering is het onder controle brengen van de inflatie.

Het plan werd goedgekeurd met 2.709 stemmen voor, 119 tegen en 45 onthoudingen.

Bijna 3.000 volksvertegenwoordigers spraken zich maandag uit in het parlementsgebouw aan het Plein van de Hemelse Vrede in Peking. Volgens premier Wen Jiabao worden de volgende vijf jaar "cruciaal" voor de economische transformatie van zijn land. Hij is vooral bevreesd voor sociale onrust door de toenemende ongelijkheid. Het vijfjarenplan hoopt op een economische groei van 7 procent per jaar, wat een stuk minder is dan de 10,3 procent groei van vorig jaar. De topprioriteit van de Chinese regering is het onder controle brengen van de inflatie. Het plan werd goedgekeurd met 2.709 stemmen voor, 119 tegen en 45 onthoudingen.