De nodige akkoorden moeten dinsdag ondertekend worden tijdens het bezoek van de Chinese vicepremier Zhang Dejiang aan Athene, zo meldt FT op gezag van een anonieme Griekse verantwoordelijke.

"Het gaat over de scheepvaart, de telecom en een Atheens renovatieproject van een historische toren van de haven van Piraeus", aldus de bron.

Daarnaast zouden ook andere akkoorden, voornamelijk in de scheepsbouwsector voor 500 miljoen euro, ondertekend worden.

De Europese schuldencrisis vond haar wortels in de desastreuze Griekse staatsfinanciën. Het land moet zwaar besparen - wat massaal (vakbonds-)protest uitlokte - en krijgt daarvoor in ruil miljardensteun van Europa en IMF.

Griekenland moet tegen 2014 het begrotingstekort onder de 3 procent brengen tegenover een tekort van bijna 14 procent in 2009. Daarnaast wil het land ook investeerders aantrekken uit de Arabische wereld, bij landen zoals Turkije, en uit China.

De nodige akkoorden moeten dinsdag ondertekend worden tijdens het bezoek van de Chinese vicepremier Zhang Dejiang aan Athene, zo meldt FT op gezag van een anonieme Griekse verantwoordelijke. "Het gaat over de scheepvaart, de telecom en een Atheens renovatieproject van een historische toren van de haven van Piraeus", aldus de bron. Daarnaast zouden ook andere akkoorden, voornamelijk in de scheepsbouwsector voor 500 miljoen euro, ondertekend worden. De Europese schuldencrisis vond haar wortels in de desastreuze Griekse staatsfinanciën. Het land moet zwaar besparen - wat massaal (vakbonds-)protest uitlokte - en krijgt daarvoor in ruil miljardensteun van Europa en IMF. Griekenland moet tegen 2014 het begrotingstekort onder de 3 procent brengen tegenover een tekort van bijna 14 procent in 2009. Daarnaast wil het land ook investeerders aantrekken uit de Arabische wereld, bij landen zoals Turkije, en uit China.