De Verenigde Staten blijven op nummer één staan. Dat heeft de Japanse regering maandag zelf gemeld.

Het bruto binnenlands product (BBP) van Japan bedroeg in 2010, in nominale termen, 5.474,2 miljard dollar, zo blijkt uit statistieken die in Tokio werden gepubliceerd. Het BBP van China liep volgens de Japanse regering op tot 5.878,6 miljard dollar, waarmee China Japan dus van de tweede plaats in de ranking verdringt.

De Japanse economie had in 2008 en 2009 erg te lijden onder de wereldwijde economische recessie. Het afgelopen jaar was er sprake van een herstel en liet de Japanse economie een groei optekenen van 3,9 procent, maar dat bleek niet te volstaan om China voor te blijven.

Armoede
Ondanks het feit dat China nu de tweede wereldeconomie is geworden, telt het land nog steeds 150 miljoen armen. Dat zegt een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo ligt het inkomen per hoofd van de bevolking bijna tien keer lager dan in Japan.

De Verenigde Staten blijven op nummer één staan. Dat heeft de Japanse regering maandag zelf gemeld. Het bruto binnenlands product (BBP) van Japan bedroeg in 2010, in nominale termen, 5.474,2 miljard dollar, zo blijkt uit statistieken die in Tokio werden gepubliceerd. Het BBP van China liep volgens de Japanse regering op tot 5.878,6 miljard dollar, waarmee China Japan dus van de tweede plaats in de ranking verdringt. De Japanse economie had in 2008 en 2009 erg te lijden onder de wereldwijde economische recessie. Het afgelopen jaar was er sprake van een herstel en liet de Japanse economie een groei optekenen van 3,9 procent, maar dat bleek niet te volstaan om China voor te blijven. Armoede Ondanks het feit dat China nu de tweede wereldeconomie is geworden, telt het land nog steeds 150 miljoen armen. Dat zegt een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo ligt het inkomen per hoofd van de bevolking bijna tien keer lager dan in Japan.