Het gaat om de Industrial & Commercial Bank of China, China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Bank of China en Bank of Communications. Ze krijgen elk 100 miljard yuan (bijna 13 miljard euro) in de vorm van leningen met een looptijd van drie maanden.

Dat melden verschillende Chinese media op basis van hooggeplaatste bronnen. De People's Bank of China noch de betrokken banken willen de informatie bevestigen.

Groeivertraging

De maatregel moet het ondernemers- en investeerdersvertrouwen aanzwengelen. De recentste gegevens over de Chinese economie, de op een na grootste van de wereld, wijzen op een verdere groeivertraging. Zo groeide de industriële productie van China in augustus aan het laagste tempo sinds december 2008, bij het uitbreken van de wereldwijde kredietcrisis.

De Chinese overheid mikt voor dit jaar op een economische groei met 7,5 procent.

Het gaat om de Industrial & Commercial Bank of China, China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Bank of China en Bank of Communications. Ze krijgen elk 100 miljard yuan (bijna 13 miljard euro) in de vorm van leningen met een looptijd van drie maanden.Dat melden verschillende Chinese media op basis van hooggeplaatste bronnen. De People's Bank of China noch de betrokken banken willen de informatie bevestigen.De maatregel moet het ondernemers- en investeerdersvertrouwen aanzwengelen. De recentste gegevens over de Chinese economie, de op een na grootste van de wereld, wijzen op een verdere groeivertraging. Zo groeide de industriële productie van China in augustus aan het laagste tempo sinds december 2008, bij het uitbreken van de wereldwijde kredietcrisis. De Chinese overheid mikt voor dit jaar op een economische groei met 7,5 procent.