De buitenlandse handel van China is in maart terug in de groene cijfers aanbeland. Het handelsoverschot bedroeg 5,35 miljard dollar (meer dan 4 miljard euro) na het grote tekort in februari.

Dat blijkt uit cijfers van de Chinese douane die het persbureau Nieuw China citeert. De uitvoer nam op jaarbasis met 8,9 procent toe tot 165,66 miljard dollar, terwijl de invoer met 5,3 procent groeide tot 160,31 miljard dollar.

Deze resultaten betekenen een sterke vertraging van de groei van de externe uitwisselingen van de tweede economie ter wereld. In februari had China met 31,48 miljard dollar zijn grootste handelstekort in meer dan tien jaren opgetekend. Dit was te wijten aan een groei van 39,6 procent van de invoer.

Over het geheel van het eerste trimester boekt China een licht buitenlands handelsoverschot van 670 miljoen dollar, aldus de Chinese douane. (Belga/SD)

De buitenlandse handel van China is in maart terug in de groene cijfers aanbeland. Het handelsoverschot bedroeg 5,35 miljard dollar (meer dan 4 miljard euro) na het grote tekort in februari. Dat blijkt uit cijfers van de Chinese douane die het persbureau Nieuw China citeert. De uitvoer nam op jaarbasis met 8,9 procent toe tot 165,66 miljard dollar, terwijl de invoer met 5,3 procent groeide tot 160,31 miljard dollar. Deze resultaten betekenen een sterke vertraging van de groei van de externe uitwisselingen van de tweede economie ter wereld. In februari had China met 31,48 miljard dollar zijn grootste handelstekort in meer dan tien jaren opgetekend. Dit was te wijten aan een groei van 39,6 procent van de invoer. Over het geheel van het eerste trimester boekt China een licht buitenlands handelsoverschot van 670 miljoen dollar, aldus de Chinese douane. (Belga/SD)