De melksector is heel volatiel. De voorbije jaren zagen melkveehouders zwarte sneeuw, terwijl de prijs nu opnieuw de hoogte in gaat en de boeren weer tevreden zijn. Voor een melkverwerker als Inex is het momenteel dan weer moeilijk omdat het hogere prijzen moet bedingen bij de distributiesector. Bovendien is de consument zeer prijsgevoelig geworden en vechten de retailers een bikkelharde strijd uit om de consument zo goedkoop mogelijk te bedienen.

"Ik hoop op een kleinschalig initiatief, waarin melkveehouders, een melkverwerker en een retailer zich kunnen vinden, om een duurzame verloning te genereren voor zowel de boeren als de verwerker. Melk verdient een duurzame waardeketen en dus ben ik ervan overtuigd dat we consumenten bereid zijn om meer te betalen voor hun liter melk", aldus Pycke.

Het volledige interview met Cathérine Pycke kunt u zien op Kanaal Z, vanaf zaterdagochtend 11 uur. Of nu al hieronder:

De melksector is heel volatiel. De voorbije jaren zagen melkveehouders zwarte sneeuw, terwijl de prijs nu opnieuw de hoogte in gaat en de boeren weer tevreden zijn. Voor een melkverwerker als Inex is het momenteel dan weer moeilijk omdat het hogere prijzen moet bedingen bij de distributiesector. Bovendien is de consument zeer prijsgevoelig geworden en vechten de retailers een bikkelharde strijd uit om de consument zo goedkoop mogelijk te bedienen. "Ik hoop op een kleinschalig initiatief, waarin melkveehouders, een melkverwerker en een retailer zich kunnen vinden, om een duurzame verloning te genereren voor zowel de boeren als de verwerker. Melk verdient een duurzame waardeketen en dus ben ik ervan overtuigd dat we consumenten bereid zijn om meer te betalen voor hun liter melk", aldus Pycke.