Sinds de presidentsverkiezingen van 28 november 2010 is de cacaoprijs al met 10 procent geklommen tot het hoogste peil in vier maanden. De onrust in Ivoorkust doet de prijs verder stijgen.

Op de Liffe-markt in Londen steeg de prijs dinsdag voor een ton cacao tot 2.074 pond. Ivoorkust is de belangrijkste uitvoerder van cacao. Het land is goed voor een derde van de productie wereldwijd.

Geweld in het land door de politieke onrust zou de oogst of het transport mogelijk kunnen verstoren. Twee kandidaten eisen er de overwinning op van de presidentsverkiezingen. Ex-premier Alassane Ouattara zou er met 54 procent van de stemmen de verkiezingen hebben gewonnen, maar dat zou niet volgens de wettelijke bepalingen gebeurd zijn. Aangezien huidige president Laurent Gbagbo weigert op te stappen, raakt het land in twee kampen verdeeld. Het Afrikaanse land kreeg acht jaar geleden al af te rekenen met een burgeroorlog.

Volgens berichten van Bloomberg werden arbeiders op bepaalde plantages al naar huis gestuurd, omdat hun veiligheid niet langer kon worden gegarandeerd. Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld, liet intussen weten dat de productie in Ivoorkust niet in het gedrang komt door de sociale onrust .

Sinds de presidentsverkiezingen van 28 november 2010 is de cacaoprijs al met 10 procent geklommen tot het hoogste peil in vier maanden. De onrust in Ivoorkust doet de prijs verder stijgen. Op de Liffe-markt in Londen steeg de prijs dinsdag voor een ton cacao tot 2.074 pond. Ivoorkust is de belangrijkste uitvoerder van cacao. Het land is goed voor een derde van de productie wereldwijd. Geweld in het land door de politieke onrust zou de oogst of het transport mogelijk kunnen verstoren. Twee kandidaten eisen er de overwinning op van de presidentsverkiezingen. Ex-premier Alassane Ouattara zou er met 54 procent van de stemmen de verkiezingen hebben gewonnen, maar dat zou niet volgens de wettelijke bepalingen gebeurd zijn. Aangezien huidige president Laurent Gbagbo weigert op te stappen, raakt het land in twee kampen verdeeld. Het Afrikaanse land kreeg acht jaar geleden al af te rekenen met een burgeroorlog.Volgens berichten van Bloomberg werden arbeiders op bepaalde plantages al naar huis gestuurd, omdat hun veiligheid niet langer kon worden gegarandeerd. Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld, liet intussen weten dat de productie in Ivoorkust niet in het gedrang komt door de sociale onrust .