Voor 2010 zou de Duitse economie met 1,9 procent groeien. In december 2009 ging de Bundesbank nog uit van een groei met 1,6 procent. Voor 2009 wordt een groei verwacht van 1,4 procent. Een eerdere prognose ging uit van 1,2 procent.

Het economische herstel wordt in de eerste plaats aangezwengeld door de toename van de uitvoer. Ook de wereldwijde vraag stijgt opnieuw. "Op middellange termijn gaan de bedrijfsinvesteringen weer aantrekken en de private consumptie toenemen", voorspelt de Bundesbank. De gevolgen van de Europese schuldencrisis zouden voor wat Duitsland betreft beperkt blijven.

Voor 2010 zou de Duitse economie met 1,9 procent groeien. In december 2009 ging de Bundesbank nog uit van een groei met 1,6 procent. Voor 2009 wordt een groei verwacht van 1,4 procent. Een eerdere prognose ging uit van 1,2 procent. Het economische herstel wordt in de eerste plaats aangezwengeld door de toename van de uitvoer. Ook de wereldwijde vraag stijgt opnieuw. "Op middellange termijn gaan de bedrijfsinvesteringen weer aantrekken en de private consumptie toenemen", voorspelt de Bundesbank. De gevolgen van de Europese schuldencrisis zouden voor wat Duitsland betreft beperkt blijven.