Dat blijkt volgens de krant De Morgen uit jongste World Investment Report van de Conferentie voor Handel en Ontwikkeling van de Verenigde Naties (Unctad).

Ons land trok vorig jaar 34 miljard dollar (26,3 miljard euro) aan buitenlandse investeringen aan, slechts evenveel als in 2005. In 2008 was België nog goed voor 110 miljard dollar (85,2 miljard euro). Het jaar daarvoor piekten de buitenlandse investeringen zelfs tot 118 miljard dollar.

Door de terugval in investeringen zakt ons land van de tweede naar de tiende plaats in de internationale rangschikking. Stonden in 2008 alleen de VS voor België, dan moest ons land vorig jaar ook China, Frankrijk, Hongkong, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Duitsland, Saoedi-Arabië en India laten voorgaan.

Ander negatief nieuws is dat er vanuit ons land niet meer geïnvesteerd wordt in het buitenland. De kapitaalstromen vanuit België zijn helemaal opgedroogd. Belgische bedrijven trokken zelfs 15 miljard dollar aan kapitaal terug.

Dat blijkt volgens de krant De Morgen uit jongste World Investment Report van de Conferentie voor Handel en Ontwikkeling van de Verenigde Naties (Unctad). Ons land trok vorig jaar 34 miljard dollar (26,3 miljard euro) aan buitenlandse investeringen aan, slechts evenveel als in 2005. In 2008 was België nog goed voor 110 miljard dollar (85,2 miljard euro). Het jaar daarvoor piekten de buitenlandse investeringen zelfs tot 118 miljard dollar. Door de terugval in investeringen zakt ons land van de tweede naar de tiende plaats in de internationale rangschikking. Stonden in 2008 alleen de VS voor België, dan moest ons land vorig jaar ook China, Frankrijk, Hongkong, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Duitsland, Saoedi-Arabië en India laten voorgaan. Ander negatief nieuws is dat er vanuit ons land niet meer geïnvesteerd wordt in het buitenland. De kapitaalstromen vanuit België zijn helemaal opgedroogd. Belgische bedrijven trokken zelfs 15 miljard dollar aan kapitaal terug.