Arnauts sluit zich aan bij een schikking die Ageas in maart trof met verschillende andere aandeelhoudersvertegenwoordigers.

Het akkoord met Arnauts is een opsteker voor Ageas, want de advocaat vertegenwoordigde naar eigen zeggen zo'n 1.400 Fortis-beleggers. Een tevreden Ageas-CEO Bart De Smet zegt dat de deal "de kans vergroot om deze moeilijke en reeds langlopende geschillen volledig en finaal af te sluiten". Het akkoord met Arnauts heeft geen invloed op het schikkingsbedrag van 1,2 miljard euro en de criteria voor compensatie blijven onveranderd.

Juridisch speelveld

Volgens Arnauts verandert de schikking het juridische speelveld fundamenteel. "Ik ben zeer tevreden dat door deze steun, mijn klanten in de best mogelijke positie kunnen kiezen voor de schikking indien zij dit wensen. Velen onder hen hebben nog steeds Ageas-aandelen en kunnen dus ook toegevoegde waarde verwachten van een mooie herstart", luidt het.

De organisatie Belgische Aandeelhouders Syndicaat Fortis, met Geert Lenssens als advocaat, heeft zich nog niet bij de schikking aangesloten. "Wij zijn de enige overblijvende organisatie die niet akkoord is gegaan", zegt Lenssens. "Dat is positief, want zo is er nog een toevluchtsoord voor de aandeelhouders die zich niet kunnen vinden in de schikking en een beslissing van de rechter willen." Volgens Lenssens is de strafzaak in aantocht, want zou het onderzoek afgerond zijn. (Belga/NS)

Arnauts sluit zich aan bij een schikking die Ageas in maart trof met verschillende andere aandeelhoudersvertegenwoordigers. Het akkoord met Arnauts is een opsteker voor Ageas, want de advocaat vertegenwoordigde naar eigen zeggen zo'n 1.400 Fortis-beleggers. Een tevreden Ageas-CEO Bart De Smet zegt dat de deal "de kans vergroot om deze moeilijke en reeds langlopende geschillen volledig en finaal af te sluiten". Het akkoord met Arnauts heeft geen invloed op het schikkingsbedrag van 1,2 miljard euro en de criteria voor compensatie blijven onveranderd. Volgens Arnauts verandert de schikking het juridische speelveld fundamenteel. "Ik ben zeer tevreden dat door deze steun, mijn klanten in de best mogelijke positie kunnen kiezen voor de schikking indien zij dit wensen. Velen onder hen hebben nog steeds Ageas-aandelen en kunnen dus ook toegevoegde waarde verwachten van een mooie herstart", luidt het. De organisatie Belgische Aandeelhouders Syndicaat Fortis, met Geert Lenssens als advocaat, heeft zich nog niet bij de schikking aangesloten. "Wij zijn de enige overblijvende organisatie die niet akkoord is gegaan", zegt Lenssens. "Dat is positief, want zo is er nog een toevluchtsoord voor de aandeelhouders die zich niet kunnen vinden in de schikking en een beslissing van de rechter willen." Volgens Lenssens is de strafzaak in aantocht, want zou het onderzoek afgerond zijn. (Belga/NS)