Na de publicatie van de inflatiecijfers, die hoger liggen dan de 4,2 procent waar de analisten op hadden gerekend, komt het Britse pond tegenover de dollar op zijn hoogste peil sinds januari 2010 te liggen. Het pond steeg dinsdag met 0,6 procent tot 1,641 dollar, terwijl voor 1 euro 86,88 pence werd betaald.

De druk op de Britse centrale bank (Bank of England) om de rente te verhogen, neemt verder toe. Hoewel er binnen de Britse centrale bank verdeeldheid heerst over het te volgen rentebeleid, bleef de rentevoet in maart op het historisch lage peil van 0,5 procent.

In het Verenigd Koninkrijk zijn het vooral brandstoffen die duurder werden, maar ook voor kleding en levensmiddelen moet meer worden betaald. Begin 2011 verhoogde de Britse regering nog de btw op een aantal producten van 17,5 tot 20 procent.

Analisten houden er rekening mee dat de inflatie tegen halfweg 2011 tot 5 procent stijgt.

Na de publicatie van de inflatiecijfers, die hoger liggen dan de 4,2 procent waar de analisten op hadden gerekend, komt het Britse pond tegenover de dollar op zijn hoogste peil sinds januari 2010 te liggen. Het pond steeg dinsdag met 0,6 procent tot 1,641 dollar, terwijl voor 1 euro 86,88 pence werd betaald. De druk op de Britse centrale bank (Bank of England) om de rente te verhogen, neemt verder toe. Hoewel er binnen de Britse centrale bank verdeeldheid heerst over het te volgen rentebeleid, bleef de rentevoet in maart op het historisch lage peil van 0,5 procent. In het Verenigd Koninkrijk zijn het vooral brandstoffen die duurder werden, maar ook voor kleding en levensmiddelen moet meer worden betaald. Begin 2011 verhoogde de Britse regering nog de btw op een aantal producten van 17,5 tot 20 procent. Analisten houden er rekening mee dat de inflatie tegen halfweg 2011 tot 5 procent stijgt.