De conservatief-liberale regering wil op die manier de komende vijf jaar het structureel overheidstekort wegwerken, zo maakte minister van Financiën George Osborne dinsdag bekend.

De BTW wordt opgetrokken van 17,5 pct naar 20 pct, er komt een bankenheffing, de ambtenarenlonen worden voor twee jaar bevroren en sociale uitkeringen worden beperkt.

De maatregelen zijn "streng maar rechtvaardig", aldus Osborne.
Groot-Britannië kampt met een begrotingstekort van 10,1 pct van het bruto binnenlands product, oftewel 149 miljard pond (179 mia euro). Osborne wil dit tegen 2015/16 terugbrengen naar 1,1 pct van het bbp.

De Britse regering verwacht een economische volgend jaar van 2,3 pct, tegen 2,6 pct in eerdere verwachtingen.

De conservatief-liberale regering wil op die manier de komende vijf jaar het structureel overheidstekort wegwerken, zo maakte minister van Financiën George Osborne dinsdag bekend. De BTW wordt opgetrokken van 17,5 pct naar 20 pct, er komt een bankenheffing, de ambtenarenlonen worden voor twee jaar bevroren en sociale uitkeringen worden beperkt. De maatregelen zijn "streng maar rechtvaardig", aldus Osborne. Groot-Britannië kampt met een begrotingstekort van 10,1 pct van het bruto binnenlands product, oftewel 149 miljard pond (179 mia euro). Osborne wil dit tegen 2015/16 terugbrengen naar 1,1 pct van het bbp. De Britse regering verwacht een economische volgend jaar van 2,3 pct, tegen 2,6 pct in eerdere verwachtingen.