Een inflatiecijfer van 4 procent blijft ondanks de terugval het dubbele van de 2 procent-norm die de bank of England als ideaal beschouwt.

Vooral voeding en niet-alcoholische dranken werden in Groot-Brittannië in maart fors goedkoper. Volgens het Britse statistiekbureau hebben heel wat supermarkten hun prijzen laten zakken, al staat niet vast hoe lang dat blijft duren.

Het lagere inflatiecijfer is goed nieuws voor de Britse centrale bank (Bank of England) en dan vooral voor gouverneur Mervyn King. King hield - ondanks een oplopende inflatie en ondanks tegenkanting binnen de raad van bestuur - vast aan een historisch lage rentevoet van 0,5 procent.

Een inflatiecijfer van 4 procent blijft ondanks de terugval het dubbele van de 2 procent-norm die de bank of England als ideaal beschouwt.Vooral voeding en niet-alcoholische dranken werden in Groot-Brittannië in maart fors goedkoper. Volgens het Britse statistiekbureau hebben heel wat supermarkten hun prijzen laten zakken, al staat niet vast hoe lang dat blijft duren.Het lagere inflatiecijfer is goed nieuws voor de Britse centrale bank (Bank of England) en dan vooral voor gouverneur Mervyn King. King hield - ondanks een oplopende inflatie en ondanks tegenkanting binnen de raad van bestuur - vast aan een historisch lage rentevoet van 0,5 procent.