In het tweede kwartaal 2010 hebben de Britten het bbp (bruto binnenlands product) met 1,1 procent zien toenemen in vergelijking met een kwartaal eerder. Dat meldt het Nationaal Bureau voor Statistiek (ONS) vrijdag. In het eerste kwartaal werd een lichte groei met 0,3 procent genoteerd.

De laatste stijging van die omvang dateert al van 2006. Economen hielden rekening met een kwartaalgroei van slechts 0,6 procent.

Vooral de bouwsector kan terugblikken op een opmerkelijke kwartaalgroei met 6,6 procent. Behalve in de bouwsector werd ook in de industrie (1,6 procent) en de dienstensector (0,9 procent) een aanzienlijke prestatie geleverd.

Hier vindt u het volledige verslag van het Nationaal Bureau voor Statistiek (pdf)

In het tweede kwartaal 2010 hebben de Britten het bbp (bruto binnenlands product) met 1,1 procent zien toenemen in vergelijking met een kwartaal eerder. Dat meldt het Nationaal Bureau voor Statistiek (ONS) vrijdag. In het eerste kwartaal werd een lichte groei met 0,3 procent genoteerd. De laatste stijging van die omvang dateert al van 2006. Economen hielden rekening met een kwartaalgroei van slechts 0,6 procent. Vooral de bouwsector kan terugblikken op een opmerkelijke kwartaalgroei met 6,6 procent. Behalve in de bouwsector werd ook in de industrie (1,6 procent) en de dienstensector (0,9 procent) een aanzienlijke prestatie geleverd.Hier vindt u het volledige verslag van het Nationaal Bureau voor Statistiek (pdf)