Het nationaal bureau voor de statistiek (ONS) berekende het Britse bbp (bruto binnenlands product) tussen juli en september (derde kwartaal) 2010 met 0,7 procent is toegenomen. Dat is iets minder dan de 0,8 procent waar de Britten op hadden gerekend. Vooral in de bouw-, de dienstensector en de industrie viel de tegen.

Op jaarbasis bedraagt de groei 2,7 procent tegenover de 2,8 procent uit een eerdere raming. Ook de twee eerste kwartalen van 2010 werden met een groei van respectievelijk 0,3 procent en 1,1 procent werden met 0,1 procentpunt neerwaarts bijgesteld.

De regering-Cameron heeft intussen verklaard dat ze erop vertrouwt dat de economie - onder meer door een zwaar saneringsprogramma - in het eerste halfjaar van 2011 fors herstelt.

Het nationaal bureau voor de statistiek (ONS) berekende het Britse bbp (bruto binnenlands product) tussen juli en september (derde kwartaal) 2010 met 0,7 procent is toegenomen. Dat is iets minder dan de 0,8 procent waar de Britten op hadden gerekend. Vooral in de bouw-, de dienstensector en de industrie viel de tegen.Op jaarbasis bedraagt de groei 2,7 procent tegenover de 2,8 procent uit een eerdere raming. Ook de twee eerste kwartalen van 2010 werden met een groei van respectievelijk 0,3 procent en 1,1 procent werden met 0,1 procentpunt neerwaarts bijgesteld.De regering-Cameron heeft intussen verklaard dat ze erop vertrouwt dat de economie - onder meer door een zwaar saneringsprogramma - in het eerste halfjaar van 2011 fors herstelt.