Volgens het ONS ligt de strenge winter mogelijk aan de basis van de lagere economische activiteit. Voor het laatste kwartaal van 2009 werd de economische groei evenwel naar boven herzien: van +0,1 tot +0,4 procent.

Analisten waarschuwen dat de gevolgen van de hevige recessie in 2009 nog steeds waarneembaar zijn. De analisten verwachten niet meer dan een zwak herstel.

Huidige premier Gordon Brown heeft van de economie het speerpunt van zijn electorale campagne gemaakt. Op 6 mei trekken de Britten naar de stembus.

Volgens het ONS ligt de strenge winter mogelijk aan de basis van de lagere economische activiteit. Voor het laatste kwartaal van 2009 werd de economische groei evenwel naar boven herzien: van +0,1 tot +0,4 procent. Analisten waarschuwen dat de gevolgen van de hevige recessie in 2009 nog steeds waarneembaar zijn. De analisten verwachten niet meer dan een zwak herstel. Huidige premier Gordon Brown heeft van de economie het speerpunt van zijn electorale campagne gemaakt. Op 6 mei trekken de Britten naar de stembus.