Zonder de impact van de strenge winter zou de groei "vlak" zijn geweest, aldus het statistiekbureau. De aanhoudende koude, met de laagste temperaturen in een eeuw, heeft de dienstverlening en de detailhandel namelijk aanzienlijk gehinderd.

Analisten hielden voor het slotkwartaal 2010 rekening met een toename van het bbp met 0,5 procent. Tijdens het derde kwartaal van 2010 groeide de Britse economie nog met 0,7 procent. Over het volledige jaar 2010 steeg het bbp met 1,4 procent. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2009 nam de groei toe met 1,7 procent.

Eerder deze maand besliste de Bank of England - ondanks een toenemende inflatiedruk - de belangrijkste rentevoet op het historisch laag peil van 0,5 procent te handhaven. "De economie is onderkoeld, niet oververhit," zei Neil Mackinnon, econoom bij VTB Capital Inc. in Londen aan het persagentschap Bloomberg. Volgens Mackinnon zou een renteverhoging vanuit de Britse centrale bank de economie opnieuw in een recessie duwen. Dat zou overeenstemmen met een blunder van formaat, voegde hij eraan toe.

Zonder de impact van de strenge winter zou de groei "vlak" zijn geweest, aldus het statistiekbureau. De aanhoudende koude, met de laagste temperaturen in een eeuw, heeft de dienstverlening en de detailhandel namelijk aanzienlijk gehinderd. Analisten hielden voor het slotkwartaal 2010 rekening met een toename van het bbp met 0,5 procent. Tijdens het derde kwartaal van 2010 groeide de Britse economie nog met 0,7 procent. Over het volledige jaar 2010 steeg het bbp met 1,4 procent. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2009 nam de groei toe met 1,7 procent.Eerder deze maand besliste de Bank of England - ondanks een toenemende inflatiedruk - de belangrijkste rentevoet op het historisch laag peil van 0,5 procent te handhaven. "De economie is onderkoeld, niet oververhit," zei Neil Mackinnon, econoom bij VTB Capital Inc. in Londen aan het persagentschap Bloomberg. Volgens Mackinnon zou een renteverhoging vanuit de Britse centrale bank de economie opnieuw in een recessie duwen. Dat zou overeenstemmen met een blunder van formaat, voegde hij eraan toe.