De economie in Groot-Brittannië kende in het laatste kwartaal 2010 nog een terugval met 0,5 procent. Die terugval was te wijten aan de uitzonderlijk strenge winter die de economie gedeeltelijk verlamde. Door het lichte herstel in het eerste kwartaal komt Groot-Brittannië niet in een periode van recessie terecht.

In het eerste kwartaal 2011 mocht de retailsector een groei met 0,9 procent optekenen, terwijl de verwerkende nijverheid 1,1 procent winst boekte. De bouwsector doet het daarentegen niet goed met een verlies van 4,7 procent, de grootste terugval in twee jaar.

Groot-Brittannië is het eerste land van de zogenaamde Groep van 7 die kwartaalcijfers over de economie bekendmaakt.

Het rapport van het Britse bureau voor statistiek (ONS) vindt u hier (pdf)

De economie in Groot-Brittannië kende in het laatste kwartaal 2010 nog een terugval met 0,5 procent. Die terugval was te wijten aan de uitzonderlijk strenge winter die de economie gedeeltelijk verlamde. Door het lichte herstel in het eerste kwartaal komt Groot-Brittannië niet in een periode van recessie terecht.In het eerste kwartaal 2011 mocht de retailsector een groei met 0,9 procent optekenen, terwijl de verwerkende nijverheid 1,1 procent winst boekte. De bouwsector doet het daarentegen niet goed met een verlies van 4,7 procent, de grootste terugval in twee jaar.Groot-Brittannië is het eerste land van de zogenaamde Groep van 7 die kwartaalcijfers over de economie bekendmaakt.Het rapport van het Britse bureau voor statistiek (ONS) vindt u hier (pdf)