Hoewel er binnen de Britse centrale bank steeds meer verdeeldheid heerst over het te volgen rentebeleid, blijft de rentevoet in maart al twee jaar op het historisch lage peil van 0,5 procent.

De verdeeldheid binnen de Bank of England heeft te maken met de toenemende inflatie en onzekerheid over het economisch herstel. De Britse inflatie schommelt op dit moment rond de 4 procent.

Donderdag besliste de centrale bank ook het inkoopplan van obligaties, waardoor al 200 miljard pond in de economie werd geïnjecteerd, niet uit te breiden.

Hoewel er binnen de Britse centrale bank steeds meer verdeeldheid heerst over het te volgen rentebeleid, blijft de rentevoet in maart al twee jaar op het historisch lage peil van 0,5 procent. De verdeeldheid binnen de Bank of England heeft te maken met de toenemende inflatie en onzekerheid over het economisch herstel. De Britse inflatie schommelt op dit moment rond de 4 procent.Donderdag besliste de centrale bank ook het inkoopplan van obligaties, waardoor al 200 miljard pond in de economie werd geïnjecteerd, niet uit te breiden.