Ondanks lichte tekenen van economisch herstel beslisten gouverneur Mervyn King en de acht andere leden van het monetair comité, om het economische stimulusprogramma in het Verenigd Koninkrijk te handhaven.

Dat stimulusprogramma werd in maart 2009 in het leven geroepen om de noodlijdende Britse economie nieuw leven in te pompen. De extra stimulus bestaat erin obligaties op te kopen voor een maximumbedrag van 200 miljard pond (240 miljard euro).

De basisrente van de Britse centrale bank blijft in december voor de twintigste opeenvolgende maand op het historische lage peil van 0,5 procent.

Bankentaks
De Britse regering heeft donderdag de uitvoeringsbesluiten bekendgemaakt voor de bankentaks die ze gaat invoeren. Die
belasting moet de Britse schatkist jaarlijks zowat 2,5 miljard pond (ongeveer 2,8 miljoen euro) opbrengen. Volgens de eindversie van de tekst die door het ministerie van Financiën werd verspreid, zal de taks in 2011 0,05 procent bedragen van de balans van de bank. Vanaf 2012 zal dat 0,075 procent worden. De wet is vanaf 1 januari 2011 van toepassing op alle Britse banken en al hun buitenlandse filialen met een balans van meer dan 20 miljard pond (23 miljard euro).

Ondanks lichte tekenen van economisch herstel beslisten gouverneur Mervyn King en de acht andere leden van het monetair comité, om het economische stimulusprogramma in het Verenigd Koninkrijk te handhaven. Dat stimulusprogramma werd in maart 2009 in het leven geroepen om de noodlijdende Britse economie nieuw leven in te pompen. De extra stimulus bestaat erin obligaties op te kopen voor een maximumbedrag van 200 miljard pond (240 miljard euro).De basisrente van de Britse centrale bank blijft in december voor de twintigste opeenvolgende maand op het historische lage peil van 0,5 procent.Bankentaks De Britse regering heeft donderdag de uitvoeringsbesluiten bekendgemaakt voor de bankentaks die ze gaat invoeren. Die belasting moet de Britse schatkist jaarlijks zowat 2,5 miljard pond (ongeveer 2,8 miljoen euro) opbrengen. Volgens de eindversie van de tekst die door het ministerie van Financiën werd verspreid, zal de taks in 2011 0,05 procent bedragen van de balans van de bank. Vanaf 2012 zal dat 0,075 procent worden. De wet is vanaf 1 januari 2011 van toepassing op alle Britse banken en al hun buitenlandse filialen met een balans van meer dan 20 miljard pond (23 miljard euro).