In februari stond de Belgische consument voor het eerst sinds juni 2007 duidelijk optimistisch tegenover de toekomstige economische ontwikkelingen en zijn eigen financiële situatie.

In januari stond het consumentenvertrouwen op -3, in februari op +1, om in maart terug negatief te tekenen (-2).

"Die achteruitgang houdt allicht verband met de aanhoudende stijging van de brandstofprijzen als gevolg van de situatie in het Midden-Oosten", stelt de NBB in een persbericht. "De gezinnen hebben vooral hun beoordelingen ten aanzien van de toekomstige economische ontwikkelingen neerwaarts herzien", nog aldus de NBB. Ook vrezen ze dat hun financiële situatie en hun spaarmogelijkheden erop zullen achteruit gaan.

Waar de Belgische consument wel van overtuigd blijft, is dat de werkloosheid in de komende maand verder zal afnemen.

In februari stond de Belgische consument voor het eerst sinds juni 2007 duidelijk optimistisch tegenover de toekomstige economische ontwikkelingen en zijn eigen financiële situatie. In januari stond het consumentenvertrouwen op -3, in februari op +1, om in maart terug negatief te tekenen (-2). "Die achteruitgang houdt allicht verband met de aanhoudende stijging van de brandstofprijzen als gevolg van de situatie in het Midden-Oosten", stelt de NBB in een persbericht. "De gezinnen hebben vooral hun beoordelingen ten aanzien van de toekomstige economische ontwikkelingen neerwaarts herzien", nog aldus de NBB. Ook vrezen ze dat hun financiële situatie en hun spaarmogelijkheden erop zullen achteruit gaan. Waar de Belgische consument wel van overtuigd blijft, is dat de werkloosheid in de komende maand verder zal afnemen.