De Boerenbond is een van de stevige ankeraandeelhouders van KBC, via de overkoepelende holding MRBB. Sinds 2008, in volle bankencrisis, tekende MRBB altijd in op kapitaalverhogingen bij de bank- en verzekeringsgroep. Daarnaast kocht MRBB ook wat aandelen bij. Daardoor steeg het aantal aandelen van 42,56 miljoen in 2008, naar 50,9 miljoen einde 2013. Het belang bleef weliswaar gelijk: 12,2 procent. De stijging in stuks was het gevolg van kapitaalverhogingen.

Maar eind 2012 had MRBB nog meer aandelen, namelijk 53,54 miljoen, of een belang van 12,8 procent. Een deel daarvan (2,65 miljoen aandelen) werd vorig jaar door Boerenbond verzilverd. Het leverde de machtigste boerenlobby van het land een meerwaarde op van 41,7 miljoen euro. De koers van KBC kende een forse klim: einde 2012 werden nieuwe aandelen uitgegeven tegen 21,25 euro, terwijl de koers begin dit jaar op 41 euro stond.

Toch blijft MRBB een stevige aandeelhouder van KBC. Het is voor de Boerenbond, die twee bestuurders telt bij de bank-verzekeraar, een investering voor de lange termijn. "We blijven samen met Cera/KBC Ancora en de families een stabiele aandeelhouder van KBC", meldt Marc Wittemans, gedelegeerd bestuurder van MRBB. "Via een stabiel aandeelhouderschap kan KBC een strategische visie op lange termijn uitzetten en realiseren. Wij geven de voorkeur aan de creatie van duurzame aandeelhouderswaarde boven het nastreven van winst voor de korte termijn".

De Boerenbond is een van de stevige ankeraandeelhouders van KBC, via de overkoepelende holding MRBB. Sinds 2008, in volle bankencrisis, tekende MRBB altijd in op kapitaalverhogingen bij de bank- en verzekeringsgroep. Daarnaast kocht MRBB ook wat aandelen bij. Daardoor steeg het aantal aandelen van 42,56 miljoen in 2008, naar 50,9 miljoen einde 2013. Het belang bleef weliswaar gelijk: 12,2 procent. De stijging in stuks was het gevolg van kapitaalverhogingen.Maar eind 2012 had MRBB nog meer aandelen, namelijk 53,54 miljoen, of een belang van 12,8 procent. Een deel daarvan (2,65 miljoen aandelen) werd vorig jaar door Boerenbond verzilverd. Het leverde de machtigste boerenlobby van het land een meerwaarde op van 41,7 miljoen euro. De koers van KBC kende een forse klim: einde 2012 werden nieuwe aandelen uitgegeven tegen 21,25 euro, terwijl de koers begin dit jaar op 41 euro stond.Toch blijft MRBB een stevige aandeelhouder van KBC. Het is voor de Boerenbond, die twee bestuurders telt bij de bank-verzekeraar, een investering voor de lange termijn. "We blijven samen met Cera/KBC Ancora en de families een stabiele aandeelhouder van KBC", meldt Marc Wittemans, gedelegeerd bestuurder van MRBB. "Via een stabiel aandeelhouderschap kan KBC een strategische visie op lange termijn uitzetten en realiseren. Wij geven de voorkeur aan de creatie van duurzame aandeelhouderswaarde boven het nastreven van winst voor de korte termijn".