Wie dat wil kan vanaf woensdag bij de bank terecht voor de uitgifte van een volkslening in de vorm van een kasbon, met een looptijd van zes of tien jaar. Het nettorendement bedraagt respectievelijk 1,7 en 2,3375 procent, luidt het in een persbericht. Het rendement ligt amper boven dat van sommige spaarrekeningen.

Inschrijven kan vanaf 8 januari tot 31 januari, tenzij er veel vraag is en de inschrijvingen vervroegd worden afgesloten. De kasbons worden vanaf 1 februari uitgegeven. De drempel om te beleggen is laag: inschrijven kan al vanaf 200 euro.

Met het opgehaalde bedrag zal de bank projecten met een sociaal-economisch of maatschappelijk verantwoord doel financieren, zo luidt het. Dat was uiteindelijk de bedoeling van de federale regering toen ze het voorstel van de volksleningen goedkeurde: slapend spaargeld vrijmaken om projecten te financieren. De Belg houdt namelijk al te hardnekkig vast aan het klassieke spaarboekje, oordeelde de regering. (Belga/BO)

Wie dat wil kan vanaf woensdag bij de bank terecht voor de uitgifte van een volkslening in de vorm van een kasbon, met een looptijd van zes of tien jaar. Het nettorendement bedraagt respectievelijk 1,7 en 2,3375 procent, luidt het in een persbericht. Het rendement ligt amper boven dat van sommige spaarrekeningen. Inschrijven kan vanaf 8 januari tot 31 januari, tenzij er veel vraag is en de inschrijvingen vervroegd worden afgesloten. De kasbons worden vanaf 1 februari uitgegeven. De drempel om te beleggen is laag: inschrijven kan al vanaf 200 euro. Met het opgehaalde bedrag zal de bank projecten met een sociaal-economisch of maatschappelijk verantwoord doel financieren, zo luidt het. Dat was uiteindelijk de bedoeling van de federale regering toen ze het voorstel van de volksleningen goedkeurde: slapend spaargeld vrijmaken om projecten te financieren. De Belg houdt namelijk al te hardnekkig vast aan het klassieke spaarboekje, oordeelde de regering. (Belga/BO)